Asiakkaat | Päivi Kaijula | 26.2.2024

Suomen myymäläkaluste: logistiikkakumppanuus on muutakin kuin kuljetuksia

Suomen myymäläkaluste käyttää Kaukokiidon kuljetuspalveluiden tilauksiin, hinnoitteluun ja seurantaan Kaukoputki-verkkopalvelua. Helppokäyttöisenä työkaluna se auttaa päivittäisissä askareissa. Lisäksi säännöllisesti läpikäydyt raportit todentavat muun muassa logistiikan vaikutuksia ympäristölle. Hyvät työkalut ja lähetyksistä saatava tieto tukevat Myymäläkalusteen toimintaa.

Suomen myymäläkaluste Oy on jyväskyläläinen perheyritys, joka on yksi Suomen johtavia omakoneellisten kylmälaitteiden toimittajia. Heidän asiakkaitaan ovat mm. suurimmat päivittäistavaraketjut, konditoriat ja ravintolat ympäri maan. Laitemyynnin ohella yritys tuottaa kokonaisvaltaista laitekumppanuuspalvelua suurille ja keskisuurille elintarvikealan toimijoille. Palvelun avulla asiakasyritykset voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa jättäen laitteiden ylläpidon Myymäläkalusteelle. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös laitteiden huollot, varaosat ja brändäys.

– Valikoimistamme löytyy kylmälaitteita monenlaisiin esillepanotarpeisiin. Laajan varastovalikoimamme avulla voimme palvella asiakkaitamme nopeilla toimituksilla. Kaukokiidon kautta toimitukset hoituvat ripeästi ja ammattitaidolla, kertoo toimitusjohtaja Teemu Lahtinen.

Kaukokiito on ollut Suomen myymäläkalusteen logistiikkakumppani yli 10 vuotta. Kaukokiidon auto kuljettaa sekä Myymäläkalusteelle huoltoon tulevia että sen asiakkaille lähteviä laitteita.

– Kaukokiidossa arvostamme myös toimitusvarmuutta ja tarpeeseemme skaalautuvaa tapaa toimia. Esimerkiksi tilausmäärän kasvaessa Kaukokiito on pystynyt sopeutumaan tilanteeseen hienosti, lisää markkinointiassistentti Sofia Lahtinen.

Kaukoputki päivittäisenä työkaluna

Suomen myymäläkalusteen henkilökunta tekee päivittäiset kuljetustilaukset Kaukoputken kautta, ja sieltä he myös seuraavat kuljetusten etenemistä. Seurantatietojen perusteella he voivat viestiä asiakkailleen, milloin tuote on saapumassa perille. Lähetysten aikatauluttaminen on tarkkaa erityisesti silloin, kun asennusporukka on kohteessa.

– Kaukoputkesta saatava informaatio vähentää sähköpostikyselyjen tai soittojen tarvetta Kaukokiidolle, ja säästää meiltä aikaa. Erikoisemmissa kuljetustapauksissa voimme aina olla Kaukokiidon yhteyshenkilöömme yhteydessä.

Kaukoputken hinnoittelutyökalu on myös ahkerassa käytössä: sen avulla Myymäläkalusteen myyjät näkevät kuljetuskohtaiset kustannukset ja saavat niistä tiedon omille asiakkailleen.

Kuljetustilastot paljastavat missä mennään ja paljonko on kuljetettu

Suomen myymäläkalusteelle syksy 2023 oli hektistä aikaa, sillä kauppoja tehtiin ennätysmäärä. Samaa tahtia nousi myös kuljetusten määrä.
– Määrä hämmästyttää iloisesti, vaikka kyllähän sen on huomannut, että tuotannossa on töitä paiskittu, hymyilee Sofia.

Suomen Myymäläkaluste saa myös lähetyksistä ison määrän tietoa, jonka avulla he voivat seurata logistiikkansa keskeisiä mittareita. Tilastot kertovat kuljetusten määrästä ja laadusta, ja avaavat parhaimmillaan mahdollisuuksia löytää kehityskohtia.

– Päivittäisen yhteistyön sujuminen on todella tärkeää. Sen lisäksi meillä on tapana ajoittain istua alas, vaihtaa kuulumiset ja käydä yhdessä läpi kuljetuksista saatavia tilastoja. Niistä näemme esimerkiksi kuljetusten alueelliset jakaumat, rahdituskilot, toimitusvarmuuden ja niin edelleen, kuvaa Kaukokiidon myyntipäällikkö Jarkko Salminen.

Kuljetuksista kertyneitä tilastoja ja raportteja käydään säännöllisesti läpi Suomen myymäläkalusteen kanssa. Vuoden 2024 alussa käyttöönotetun Kaukokiito BIO -palvelun päästövähennykset raportoidaan asiakkaalle säännöllisesti.

Hiilijalanjälkeä pienentämässä

Suomen Myymäläkalusteen tämän vuoden iso tavoite on yrityksen ilmastovaikutusten arviointi ja vähentäminen. Sen apuna vastuullisuustyössä on Keskuskauppakamarin järjestämä ilmasto-ohjelma, joka starttasi vuoden alussa. Sen aikana lasketaan ensin yrityksen tuottama hiilijalanjälki, ja sitten asetetaan tavoite sen pienentämiseksi. Yksi konkreettinen askel vastuullisuustyössä otettiin niin ikään 1.1.2024, kun Suomen myymäläkaluste otti käyttöön logistiikkakumppaninsa Kaukokiito BIO -palvelun.

– Meidän tuotteemme ovat jo itsessään erittäin energiatehokkaita. Nyt onkin tarkoitus penkoa toimintamme ilmastovaikutuksia laajemmin ja todentaa, missä mennään. Logistiikan osalta Kaukokiito BIO -palvelu tarjoaa konkretiaa, ja on todella helppo tapa vähentää kuljetusten päästöjä.

Palvelun myötä Kaukokiito tankkaa Suomen Myymäläkalusteen lähetysten päästövähennystavoitetta vastaavan määrän uusiutuvaa dieseliä verkostossaan. Se valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista. Päästöjen vähentymisen todentaa Kaukokiidolta saatava päästöraportti.

– Vaikka palvelu on ollut meillä käytössä vasta kuukauden, päästöjen lasku on huikea: tammikuussa 2024 kuljetustemme päästöt ovat 89 % pienemmät kuin mitä ne olisivat olleet fossiilisilla polttoaineilla ajettuna.

Suomen myymäläkaluste Oy

  • perheyritys, jonka modernit toimitilat sijaitsevat Jyväskylässä
  • palvelee asiakkaitaan kylmäkaluste-, laite- ja palveluratkaisuissa
  • työllistää n. 10 henkilöä

Lue myös tuotteen pakkaamisen merkityksestä kuljetuksissa!

Lue lisää Kaukokiito BIO -palvelun kokemuksista!

Lue lisää sesonkituotteiden kuljettamisesta!