Hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin | Olli Intonen | 28.6.2019

Prologi Turku – Helsinki

Ajatus blogin kirjoittamisesta Kaukokiidon Päivin öin- ja Team Rynkeby – God Morgon Turku -sivustoille heräsi aikaisemmin syksyn ja talven spinningtreeneissä. Teemme yhdessä hyvää ja keräämme varoja syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä auttamiseksi Aamu Säätiön ja Sylva Ry:n kautta, ja haluan blogin avulla jakaa omia tuntemuksiani ja ajatuksiani matkan etenemisestä.

Turkulaisia Helsingissä

Tässä sitä nyt ollaan sitten, vihdoinkin matkalla Turusta Pariisiin. Lokakuun alusta lähtien olemme treenanneet yhdessä noin kolme kertaa viikossa. Laskin itse juhannuksena, miten tuo taival omalta osaltani on sujunut: Omia ja joukkueen kanssa yhdessä vietettyjä treenejä on kaikkiaan 170, kilometrejä yhteensä 3733 km ja harjoitustunteja yhteensä 291. Kilometreissä on mukana pyöräilyn lisäksi juoksua, talvella noin 200 km hiihtoa, mutta huhtikuusta lähtien olen keskittynyt enemmän tuohon pyöräilyyn. Eli asian voisi sanoa myös toisin; kaksi kuukautta 37,5 tunnin työviikkoa pelkkää treeniä!

Ensimmäinen maininta Turun kaupungista on vuodelta 1229, jolloin 23. tammikuuta julkaistussa kirjeessä paavi antaa luvan siirtää piispanistuimen Turkuun. Ruotsin vallan aika alkoi käytännössä 1200-luvun aikana ja jatkui aina vuoteen 1809, jolloin Suomi liitettiin autonomiseksi osaksi Venäjän valtakuntaa. Samassa yhteydessä pääkaupunki siirrettiin lähemmäs Venäjää vuonna 1812. Pienestä, aiemmin kalastajakylänä tunnetusta paikkakunnasta tuli näin Suomen uusi pääkaupunki.

Team Rynkeby – God Morgon Turun joukkue

Matka Helsinkiin Turusta alkoi klo 10.00. Aamun aikana Turun tuomiokirkkotorille oli kerääntynyt iso määrä tuttavia, sukulaisia, ystäviä ja sponsoreita. Varmasti monelle jää päivästä pysyvä muistijälki ja varmasti tätä päivää on odotettu – jännitys on ollut monella huipussaan ennen tätä suurta hetkeä.  Päiväetapin pituus oli tänään 186 km ja perillä Helsingissä olimme illalla klo 20.00. Päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut, ja joukkueemme jäsenet osoittivat hienoa jaksamista. Kiitos huollolle hienosta lounaasta Mustion VPK:n luona, maukkaista voileivistä taukojen aikana ja Tonille polkupyörän huoltoon liittyvissä asioissa!

Perjantaina meillä on Helsingissä Olympia Stadionin juurella olevan Mäntymäen kentällä avajaislähtötapahtuma. Tapahtumassa mukana kaikki Team Rynkeby God Morgon joukkueet Helsinki, Espoo, Tampere, Jyväskylä-Kuopio, Oulu, Vaasa ja Turku. Tilaisuus alkaa klo 11.30 ja tilaisuudessa puhuu mm. kansanedustaja, koulujuoksun suojelija, Sari Sarkomaa.

 

Päivän matka lukuina:

Matka 186 km

Keskisyke 114

Maksimi 166

Keskinopeus 23,9 km/h

Maksiminopeus 59,6 km/h

Kaloreita poltettu 3636