Hyväntekeväisyyspyöräily Pariisiin | Olli Intonen | 8.4.2019

Kevään ensimmäinen pyöräily ulkona

Ajatus blogin kirjoittamisesta Kaukokiidon Päivin öin- ja Team Rynkeby God Morgon Turku -sivustoille heräsi aikaisemmin syksyn ja talven spinningtreeneissä. Teemme yhdessä hyvää ja keräämme varoja syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheiden auttamiseksi Aamu Säätiön ja Sylva Ry:n kautta, ja haluan blogin avulla jakaa omia tuntemuksiani ja ajatuksiani matkan etenemisestä.

Minulle liikunta on pitkään ollut osa arkipäivääni. Olen saanut liikunnasta paljon hyvää elämääni, ja siksi on hienoa olla mukana tässä projektissa. Monta kertaa matka kohti tavoitetta voi olla mielenkiintoisempi kuin itse maaliintulo. Tavoitteena meillä kaikilla on tulla maaliin Pariisiin Champs-Elysées -kadulla lauantaina 6.7.2019. Uskon vahvasti, että olemme silloin monta kokemusta rikkaampia ja tyytyväisiä omaan suoritukseemme.

Keltaiset ”kanarialinnut” tekivät lauantaina 6.4.2019 ensimmäisen virallisen pyrähdyksen ulos kauniissa kevätsäässä. Lähdimme yhteiselle harjoituslenkille Raision ja Maskun suuntaan noin 30 innokkaan pyöräilijän ryhmänä. Osa ryhmämme jäsenistä otti vasta ensipolkaisuja kilpapyörällä, ja sen vuoksi aloitimme pyöräilyn hyvin rauhallisesti ja pidimme keskinopeutena noin 20 km tunnissa. Joukkueemme kapteenit, Antti Kontula ja Mika Murole, kertoivat meille ennen lenkille lähtöä ohjeet liikenteessä käyttäytymiseen ja muiden liikenteessä liikkujien huomioimiseen sekä merkinannot mahdollisista vaurioista tiepohjassa. Liikennesääntöjen noudattaminen on tietysti ensisijaisen tärkeää, kun pyöräillään näinkin suuren ryhmän kanssa.

Lisäenergiaa taukopaikalta

Matkan varrella tauko ja kuppi kahvia maistuu aina. Niin tänään lauantainakin, kun Kustavintien huoltoasema sai vieraakseen tyytyväisen oloisia pyöräilijöitä. Tauon aikana on myös mukava vaihtaa kuulumisia ryhmän jäsenten kanssa. Juttua tulee heitettyä pyörämatkan aikanakin, tosin ajon aikana huomio keskittyy kuitenkin enemmän ajamiseen. Ryhmässä pyöräilyssä on se hyvä puoli, että matka taittuu kuin itsestään hyvässä porukassa. Pitkäkin matka sujuu helpommin, kun kaverit tarvittaessa tsemppaavat.

Rikkoutuneen renkaan paikkausta

Työmies Olli Intonen pumppaa pyörän rengasta ja työnjohtaja kapteeni Antti Kontula tarkkailee tilannetta.

Ensimmäinen rengasrikko sattui myös juuri kahvipaikan pihalla, mutta saimme tauon aikana renkaan vaihdettua. Kilpapyörien renkaita puhkeaa valitettavasti keväällä melko usein, kun tiellä on vielä paljon sepeliä pitkän talven jäljiltä. Onneksi meillä on mukana osaavia ja auttamishaluisia ihmisiä, joten tuollaiset pikku murheet saadaan helposti hoidettua. Pari harmillista pientä kaatumista tapahtui myös, mutta niistäkin selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Loppumatkasta saimme vielä totutella ns. telaketjuun, jossa noin kahden minuutin välein vaihdoimme edessä olevia polkijoita. Sekin näytti sujuvan ihan mukavasti. Telaketjun idea on se, että kukin vuorollaan halkoo tuulta ja takana pyöräilevät pääsevät näin selvästi helpommalla.

Tästä on hyvä jatkaa! Meillä on hieno ryhmä koossa ja matka etenee.

 

Päivän matka lukuina

Päivän matka yhteensä 76,9 km
Kesto 3 t 29 min
Keskisyke 122
Maksimisyke 167
Kalorit 1976