Kaken keittiö | Eero Vottonen | 19.12.2017

Pyttipannu joulukinkusta

Viimeisessä Kaukokiito-reseptissä kokki Eero Vottonen vinkkaa, kuinka ylijääneestä joulukinkusta loihditaan maukas pyttipannu. Se tarjoillaan maustekurkun ja etikkapunajuurien kanssa.

”Joulukinkku on meidän suomalaisten joulupöydän vakiovieras. Usein käy vieläpä sillä tavalla, että kinkkua jää reilusti yli vielä joulun jälkeenkin. Meillä on jo perinteisesti tehty kinkun jämistä pyttipannua, joka kruunataan herkullisella uppomunalla. Tämä makuelämys sopii loistavasti vaikka uudenvuoden aattona nautittavaksi.”

Pyttipannu neljälle

400 gr joulukinkkua kuutioituna
500 gr keitettyjä perunoita, kuori päällä
200 gr juuriselleriä, kuutioituna
Yksi iso punasipuli
Persiljaa
Suolaa
Mustapippuria myllystä

Lämmitä laakea pannu melko kuumaksi, laita perunat pannulle ja lisää perunoiden joukkoon tilkka öljyä. Paista perunoita pitkään miedolla lämmöllä, jotta niihin tulee rapea pinta. Lisää pannulle kinkku, selleri ja sipuli. Jatka paistamista, kunnes selleri on kypsää ja kaikki ainekset kauniisti ruskistuneita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Uppomunat

4 kpl tuoreita luomumunia
Väkiviinaetikkaa
Suolaa
Mustapippuria

Lämmitä vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa ja lisää veteen hieman etikkaa. Riko munat valmiiksi kippoihin. Laita kattilassa oleva vesi pyörivään liikkeeseen kauhalla. Tiputa munat yksitellen kattilaan. Pidä vesi juuri alle kiehumispisteen. Kypsennä munia neljä minuuttia ja nosta pois reikäkauhalla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäksi: laadukkaita maustekurkkuja ja etikkapunajuuria.