Kaken keittiö | Eero Vottonen | 29.11.2016
Perheen kesken: porsaankylkeä, selleriä ja omenaa
Kuvaajan nimi
Kylmän ja hämärän keskellä sopii nauttia hyvästä seurasta. Illallinen on hyvä hetki istahtaa yhdessä alas isommallakin porukalla. Eero Vottonen kertoo, miten valmistetaan maukas ateria koko perheelle.
”Yhdessä syöminen ja toisten seurasta nauttiminen on yksi tärkeimpiä asioita perheen kesken. Tässä reseptissä on oiva idea toteutettavaksi yhteiselle aterialle. Porsaan valmistaminen vie hieman aikaa, mutta lopputulos on loistava!”
Porsaankylkeä, selleriä ja omenaa
10 henkilölle
Porsaankylki
2 kg luutonta porsaankylkeä ilman nahkaa
1 l kanalientä
1 l omenamehua (tuorepuristettu)
1 kokonainen valkosipuli
3 laakerinlehteä
30 g suolaa
Kuumenna mehu, liemi ja mausteet kiehuvaksi. Laita porsaankylki uunivuokaan ja kaada kiehuva liemi päälle. Peitä vuoka kannella ja laita 80-asteiseen uuniin. Anna porsaan hautua uunissa yön yli tai noin 8 tuntia. Anna porsaan jäähtyä liemessä. Esille laitettaessa paahda porsasta 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai paista sitä vaihtoehtoisesti pannulla miedolla lämmöllä rasvapuoli alaspäin, kunnes väri on kullankeltainen. Lämmitä vielä 10 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Porsaan haudutusliemestä voi myös valmistaa maukkaan kastikkeen: suurusta kiehuva liemi Maizenalla ja mausta haluamallasi tavalla.
Selleri
1 kpl juuriselleri
voi, suola, timjami
Pese selleri huolellisesti. Kääri se folioon ja paahda 180-asteisessa uunissa noin tunti. Selleri on kypsä, kun hammastikku uppoaa helposti sisään. Anna sellerin jäähtyä ja kuori se. Leikkaa selleri annospaloiksi ja viimeistele pannulla voin kanssa kevyesti ruskistaen. Mausta suolalla ja timjamilla.
Omenat
3 kpl Granny Smith -omenoita
Kuori omenat ja jaa ne lohkoiksi. Poista kota. Laita omenat lämpiämään porsaan kanssa uuniin viimeiseksi 10 minuutiksi. Mausta suolalla ja porsaan haudutusliemellä.
Tarjoa porsaan kanssa lisäksi halutessasi hyvälaatuista sinappia, pikkelöityä sipulia ja lehtikaalia.