Kaken keittiö | Eero Vottonen | 24.10.2016

Kurpitsaa ja pähkinöitä

Näin lokakuussa kauppojen hyllyt pursuavat kurpitsaa. Eero Vottonen kertoo, miten valmistetaan herkullinen kasvisruoka.

”Meillä kotona nautitaan lihan lisäksi runsaasti juureksia ja kasviksia. Suomalaiset juurekset ovat maailman parhaimman makuisia! Tässä ohjeessa käytetään myskikurpitsaa ja pähkinöitä hieman pastan tapaan.”

Eero Vottonen - lokakuu

Kuva: Eero Vottonen

Kurpitsaa, juustoa ja pähkinöitä

2 henkilölle

500 g myskikurpitsaa
2 kpl valkosipulin kynsiä
50 g oliiviöljyä
50 g lehtikaalia
80 g paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä (auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, saksanpähkinä)
50 g parmesan- tai pecorino-juustoa
30 g normaalisuolainen voi
suola
mustapippuri
salvia
ruohosipuli

Leikkaa kurpitsa vihannesleikkurilla pitkäksi nauhaksi. Voit myös leikata kurpitsan veitsellä ohueksi. Lämmitä oliiviöljy pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä noin 5 min. Lisää joukkoon kurpitsa ja hienonnettu lehtikaali ja nosta lämpöä. Hauduta kurpitsa melkein kypsäksi ja mausta se voilla sekä raastetulla juustolla.

Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja annostele lautasille. Raasta vielä hieman juustoa päälle ja ripottele pinnalle paahdettuja pähkinöitä ja siemeniä. Mausta vielä halutessasi ruohosipulilla ja voissa paistetuilla salvian lehdillä.

Bon appetit!