Kaken keittiö | Eero Vottonen | 26.8.2016

Loppukesän herkku: marjapavlova-resepti

Elokuu on yleensä parasta sesonkia kotimaisille metsä- ja pensasmarjoille. Tämä vuosi ei tuo poikkeusta tähän sääntöön. Metsät ovat täynnä mustikkaa ja puolukka alkaa olla kypsää jo eteläisimmässä Suomessa. Villivadelmaa on ollut puskat pullollaan ja pihalla viinimarjapensaiden oksat notkuvat marjojen painosta.

Marja Pavlova, Eero Vottonen

Kuva: Eero Vottonen

Mietin tätä reseptiä tehdessäni omaa suosikkijälkiruokaani kotimaisista marjoista. En ole suuri piiraiden tai paistosten ystävä, vaan nautin marjat mielellään tuoreina. Tämä klassinen jälkiruoka tuo mielestäni marjojen luonteen parhaiten esille. Marengin makeus ja mascarpone-kreemin täyteläisyys toimivat täydellisesti yhteen marjojen kanssa.

Marjapavlova

6 henkilölle

Marenki

120 g valkuainen (3-4 valkuaista)
120 g siro sokeri
100 g tomusokeri
3 g sitruunamehu

Sekoita valkuainen, siro sokeri ja sitruunamehu sekaisin. Vatkaa vaahdoksi tehosekoittimessa. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri joukkoon ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki ohueksi silikonimatolle ja kuivaa uunissa 80 asteessa noin 3h.

Mascarpone-kreemi

200 g mascarpone-tuorejuusto
100 g creme fraiche
100 g kuohukerma
50 g tomusokeri
1 vaniliatanko

Avaa vaniljatanko ja kaavi siemenet. Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa vaahdoksi. Varo ettei seos ylivatkaannu.

Marjat

400 g marjoja (villivadelma, mustikka, mustaherukka, punaherukka, puolukka, yms.)

Riko marenkilevy palasiksi ja aseta lautaselle isoin pala. Laita marengin päälle mascarpone kreemiä ja marjoja. Lisää päälle marenkia ja taas marjoja ja kreemiä. Koristele annos halutessasi horsmankukilla ja mintulla.