Kesällä grillissä valmistuvat tahmeat possun ribsit ja grillattu varhaiskaali sinihomejuustokastikkeella. Helteistä heinäkuuta!
Kaken keittiö | Eero Vottonen | 13.7.2017
Tahmeat possun ribsit ja grillattua kaalia
”Heinäkuu on lomakuukausi Suomessa. Nyt jos koskaan on hyvä syy grillata säästä riippumatta. Ribsien teko on hyvä aloittaa jo edellisenä päivänä, jotta ne maustuvat kunnolla. Tässä possun ribsit saavat pintaansa myös vastustamattoman kastikkeen. Sen kaverina nautitaan kaalia amerikkalaisittain sinihomejuustokastikkeen kera.”
Possun ribsit neljälle
2 kg possun ribsejä
2 l kasvislientä (tai vettä)
3 dl soijaa
200 g siirappia
1 kokonainen valkosipuli, kynnet puolitettuina
2 kpl punaista chiliä
60 g inkivääriä
30 g suolaa
Laita ribsit uunivuokaan. Kiehauta kasvisliemi, siirappi, soija ja suola. Kaada ribsien päälle ja lisää hienonnettu chili, inkivääri sekä valkosipuli. Levitä päälle leivinpaperi ja folio. Hauduta ribsejä 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes liha on pehmeää ja luu irtoaa helposti. Anna lihojen jäähtyä liemessään.
Kastike ribseille
100 g muscovadosokeria
100 g ketsuppia
100 g Coca Colaa
50 g Ketjap Manis -kastiketta
50 g riisiviinietikkaa
1 punainen chili
40 g inkivääriä
Seesamiöljyä
Kevätsipulia, chiliä, seesaminsiemeniä
Mittaa kaikki ainekset chiliä, inkivääriä ja seesamiöljyä lukuunottamatta kattilaan ja kypsennä hetken aikaa. Anna pohjan jäähtyä. Lisää joukkoon hienonnettu chili, raastettu inkivääri ja seesamiöljyä. Kuumenna grilli kuumaksi. Ota ribsit pois nesteestä ja penslaa kastikkeella molemmin puolin. Grillaa ribsejä käännellen ja aina kastiketta penslaten kunnes ne ovat valmiita. Ripottele päälle lopuksi chilirenkaita, hienonnettua kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.
Varhaiskaali
1 kpl varhaiskaali
Suolaa
Leikkaa kaali neljään lohkoon, säilytä kanta. Grillaa kaaleja molemmilta puolilta kunnolla. Mausta suolalla.
Sinihomejuusto-dressing
100 g kermaviiliä
100 g sinihomejuustoa
100 g majoneesia
Suolaa, mustapippuria, sitruunanmehua
Sekoita kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella ja mausta. Tarjoa ribsien ja kaalin kanssa.