Kaken keittiö | Eero Vottonen | 26.5.2017

Ahventa ja kevätvihanneksia leivinpaperissa

Kaukokiidon yhteistyökumppani kokki Eero Vottonen on äänestetty Suomen Gastronomian äänestyksessä Kokkien Kokiksi 2017. Kilpailuun osallistui 97 keittiömestaria ja kokkia ympäri Suomen. Toukokuussa jaamme teille Eeron loihtiman keväisen reseptin: ahventa ja kevätvihanneksia leivinpaperissa.

”Toukokuun reseptinä valmistin ahventa hyvin perinteiseen tyyliin: En Papillote on erinomainen tapa kypsentää kalaa, sillä näin valmistettuna kala kypsyy hellästi, ja kaikki maku pysyy pussin sisällä. Nämä pienet paketit voidaan tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja kypsentää hetkessä vaikka yllätysvieraille.

Ahvenen sijasta voit käyttää muitakin kaloja, kuten siikaa tai kuhaa. Vihanneksia voi myös varioida mielensä mukaan, kunhan pitää mielessä kypsymisajat. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!”

Ahventa ja kevätvihanneksia leivinpaperissa

500-600 g ahvenfilee, ruoto poistettuna
400 g varhaisperunaa
8 kpl vihreää parsaa
2 kpl naattisipulia
2 dl valkoviiniä
120 g voita
sitruunanmehua
karhunlaukanlehti (villi valkosipuli)
ruohosipulia
tilliä
tuoretta piparjuurta (halutessa)
suolaa
mustapippuria

Aloita perunoista: pese perunat huolella ja keitä kypsiksi runsaasti suolatussa vedessä. Valuta vesi pois. Leikkaa parsat pienemmiksi ja hienonna naattisipuli. Mausta ahvenfileet suolalla ja rullaa rulliksi.

Ota neljä arkkia leivinpaperia ja ruttaa ne palloksi kädessä. Näin paperin käsittely on helpompaa. Avaa leivinpaperit esimerkiksi syviin lautasiin. Jaa perunat leivinpapereihin. Lisää parsat, hienonnettu sipuli ja ahvenrullat. Lorauta valkoviiniä ja hieman sitruunanmehua pusseihin. Lisää hienonnettua tilliä ja karhunlaukanlehteä sekä kuutioitu voi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sulje pussit narulla niin, että niistä tulee ilmatiiviitä. Kypsennä ahvenpusseja uunissa 150 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna pussien levätä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Avattaessa pussista tulee uskomattoman herkullinen tuoksu. Raasta tuoretta piparjuurta ja lisää hienonnettuja yrttejä pinnalle halutessasi. Syö joko suoraan pussista tai kumoa lautaselle. Muista käyttää pussiin muodostunut liemi herkullisena kastikkeena!