Asiakkaat | Katarina Hellström-Peippo | 12.2.2020

Finncont pitää Suomen siistinä Kaukokiidon avulla

Kaukokiito toimii Finncontin kumppanina yrityksen Suomen toimipisteissä Virroilla ja Lahdessa. Pitkään jatkuneen yhteistyön kivijalkana on paikallinen ja muuttuviin tilanteisiin ketterästi mukautuva palvelu.

Finncont valmistaa ja myy kestäviä ja ympäristövastuullisia ratkaisuja jäte- ja kiinteistöhuoltoon ja teollisuuteen sekä turvallisia ja hyväksyttyjä polttoainesäiliöitä ja innovatiivisia avaimet käteen -tuotteita muovista ja metallista. Finncontin toiminta ei rajoitu pelkkään teolliseen valmistukseen, sillä yrityksellä on myös oma tuotekehitystiimi, Finncont Design Studio, jonka osaavissa käsissä syntyy älykkäitä ratkaisuja, joiden tekniikka mahdollistaa mm. automaattisen ilmoituksen säiliön vaihtotarpeesta.

Finncont Design Studio

Finncontin Design Studion ammattilaiset suunnittelevat asiakkaille juuri heidän tarpeisiinsa suunniteltuja ratkaisuja.

Ympäristövastuullisuus on Finncontin toiminnassa monella tapaa keskiössä. Jatkuva kehitystyö mahdollistaa uuden tekniikan käytön ja tuotteiden suunnittelussa on huomioitu ympäristönäkökulmat, mikä auttaa myös Finncontin asiakkaita toimimaan ympäristövastuullisesti.

Arvot kohdillaan

Kaukokiidon ja Finncontin yhteistyön sujuvuuden taustalla vaikuttavat monet samat arvot. Paikallisuus, henkilökohtainen palvelu, laatu, kiinnostus sähköisten järjestelmien kehittämiseen ja jatkuvan osaamisen arvostus yhdistävät yrityksiä.

– Pitkäaikainen yhteistyö on toiminut sujuvasti ja toimitusten täsmällisyys on vastannut odotuksiamme, Finncontin varatoimitusjohtaja Hannu Ranta-Lassila vakuuttaa.

Vaikka Finncont toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja muissa vientimaissa, se on panostanut paljon paikalliseen toimijuuteen. Asiakkaita palvellaan kasvokkain, henkilökohtaisesti ja tuotteiden korkea laatu varmistetaan osaavalla henkilöstöllä, jota koulutetaan Finncont Akatemiassa. Siirtyminen digitaaliseen rahtikirjaan on sujunut erityisen hyvin Lahden toimipisteessä, mutta myös Virroilla sähköinen toimintamalli on otettu vastaan positiivisena uudistuksena.

Tavarakiito

Tavarakiito toimii Tampereen seudulla Kaukokiidon alihankkijana.

Paikallista palvelua

Kaukokiito toimii Finncontin kumppanina sen kummassakin Suomen toimipisteessä, Virroilla ja Lahdessa. Vaikka Finncontilla on konsernitasolla vain yksi yhteyshenkilö, Kaukokiidon avainasiakaspäällikkö Kimmo Mäkipää, Lahden osalta asioita hoitaa myös paikallinen myyntipäällikkö Pasi Sääskilahti Kaukokiidon Lahden terminaalilta. Näin tarvittava apu on aina saatavissa läheltä ja tutulta henkilöltä.

Finncontin kuljetuksia hoitaa Virroilla paikallinen alihankkija Tavarakiito ja Lahdessa Kaukokiidon omat liikennöitsijät. Kuljetusten suunnittelun hoitaa kummallakin paikkakunnalla kuitenkin Kaukokiidon oma terminaali. Virtojen osalta suunnittelu tehdään Kaukokiidon Tampereen terminaalilla. Kuljetuksia lähtee Finncontin toimipisteiltä päivittäin useita kertoja, ja paikallinen palvelu on muovautunut saumattomaksi kummallakin paikkakunnalla.

Sujuvasti tehtaalta asiakkaalle

Ville Raivio vastaa Finncontilla omien Luowia- ja Blok-tuoteryhmien lähetyksistä ja tekee niitä koskevat kuljetustilaukset Unifaun-portaalin kautta.

– Tavarakiidolta tulee nopeasti yhteydenotto meille päin, jos tilauksessa on sattunut virhe. He tuntevat meidän tuotteemme ja reagoivat normaalista poikkeaviin tilauksiin, Raivio kiittelee.

Lähetys- ja viimeistelyvastaava Toni Majanen

Lähetys- ja viimeistelyvastaava Toni Majanen on työssään päivittäin tekemisissä Kaukokiidon kanssa.

Myös lähetys- ja viimeistelyvastaava Toni Majanen on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Tavarakiidon kanssa. Kuljetusten tilaaminen on helppoa, sillä sopimukset kattavat kaikki tavanomaiset kuljetukset, eikä kuljetustilauksia tarvitse hyväksyttää erikseen. Erikoisemmat tapaukset on saatu järjestymään nopealla aikataululla ja ne on hoidettu moitteettomasti. Kiitosta Majaselta saavat myös helposti käytettävä toimitusseuranta Kaukoputkessa ja Tavarakiidon tutut kuljettajat, jotka osaavat hakea erityyppiset tuotteet oikeista paikoista ilman erillistä ohjeistuista.

–Yhteistyö on täällä sujunut niin hyvin, että laittaisin kaikki kuljetukset Kaukokiidolla, jos saisin asiasta päättää, Majanen naurahtaa.