Muutos | | 5.3.2018

Kaukokiito tarjoaa nyt myös pakettikuljetuksia

Olemme tuoneet markkinoille uuden Kaukokiito-tuotteen: yritysten väliset pakettikuljetukset. Se täydentää olemassa olevia palveluitamme, ja tarjoamme nyt kaikki yritysten väliset kuljetuspalvelut koko maassa. Samalla selkeytimme nykyistä palveluvalikoimaamme. Suomen teillä liikkuu jatkossa Kaukokiito Paketti-, Kaukokiito Kappaletavara- sekä Kaukokiito Osa- ja kokokuorma -tuotteita.

Palveluvalikoiman uudistuksen taustalla on palvelujen tuotteistusprojekti, jonka tavoite on selkeyttää palveluvalikoimaamme ja tehdä tilaamisesta asiakkaille entistä helpompaa. Samalla esittelemme uuden Kaukokiito Paketti -palvelun, jossa pakettilähetys toimitetaan perille tilausta seuraavana päivänä lähes kaikkialle Suomeen. Lähetyksiämme on mahdollista seurata verkossa kollikohtaisesti, mikä mahdollistaa osaltaan pakettien kuljettamisen.

– Meitä ei ole mielletty pienen tavaran kuljettajaksi, vaikka tosiasiassa olemme kuljettaneet viime vuosina merkittäviä määriä yritysten välisiä pakettilähetyksiä. Haluamme vastata pakettikuljetusten kasvavaan kysyntään ja mahdollistaa kaikkien kuljetuspalvelujen oston saman katon alta, kertoo Suomen Kaukokiito Oy:n liiketoimintaratkaisujen johtaja Timo Maijala.

Kaukokiito on ollut rakentamassa suomalaista elinkeinoelämää jo 65 vuotta, ja Taloustutkimuksen toimialakohtaisen asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan Kaukokiidon nettosuositteluindeksi on alan paras. Palveluvalikoiman selkeyttämisellä halutaan varmistaa, että asiakkaita pystytään palvelemaan hyvin myös tulevaisuudessa.

Uudet Kaukokiito-tuotteet tekevät tilaamisesta läpinäkyvää

Tuotteistuksen myötä asiakkaiden on aiempaa helpompi tilata palveluitamme – peruspalvelut ja lisäpalvelut on määritelty selkeästi ja niiden tilaaminen on läpinäkyvää. Peruspalveluihin on mahdollista tilata lisäpalveluita, joilla voidaan kasvattaa asiakastyytyväisyyttä ja toimitusketjun tehokkuutta entisestään.

– Asiakkaamme voivat antaa omille asiakkailleen selkeämpiä lupauksia toimitusketjusta: mitä palveluita se sisältää ja millä aikataululla lähetykset ovat perillä, Maijala kertoo.

Uudistus mahdollistaa myös palvelujen jatkokehittämisen: markkinoiden muutokseen ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin voidaan reagoida aiempaa nopeammin. Lähitulevaisuuden tavoite on tuoda markkinoille myös kokonaan uusia tuotteita; muun muassa peruspalveluihin tilattavia lisäpalveluja, kuten aikataulutettuja ja tiedonkulkuun liittyviä palveluja.

Tavoitteena rahtikirjaton kuljettaminen

Kaukokiito Paketti -palvelun kuljetusasiakirjana toimii tilausportaalista tulostettu, viivakoodilla varustettu osoitekortti. Se on askel kohti rahtikirjatonta toimintamallia, jonka eteen teemme pitkäjänteistä kehitystyötä.

– Saavutamme lähivuosina tilanteen, jossa paperisia rahtikirjoja ei enää ole – käsittelemme pelkkää tietoa. Tämä vaatii toimitusketjultamme tasalaatuista tekemistä, jota tuotteistus osaltaan tukee, kertoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Jari Immonen.

Sähköisten kuljetustilaustemme osuus on yli 90 %, ja sitä pyritään kasvattamaan kohti 100 % tavoitetasoa. Lopputuloksena pystytään tuottamaan laadukasta dataa, jolla toimintaa voidaan suunnitella, ohjata ja monitoroida.

__
Lue lisää palveluistamme.