Ajankohtaista | Petri Angervuori | 12.5.2023

Kuluva strategiakausi on tuonut mukanaan paljon onnistumisia

Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori kertaa viime vuotta, käynnissä olevan strategiakauden saavutuksia ja pohtii logistiikka-alan tulevaisuuden näkymiä. Epävarmassa taloustilanteessa yksi asia on varmaa: Kaukokiidon mittava panostus kehitystyöhön ja asiakaskokemuksen parantamiseen jatkuu.

”Vuosi 2023 on erityinen vuosi Kaukokiidolle – yrityksemme täyttää 70 vuotta. Juhlavuosi näkyy toiminnassamme ja viestinnässämme monin eri tavoin. Osallistumme tai järjestämme itse erilaisia sisäisiä ja ulkoisia tapahtumia ja tilaisuuksia eri puolilla maatamme. Vuosi huipentuu 70-vuotisjuhliin Tampere-talossa syyskuussa.

Yrityksemme on kulkenut pitkän matkan keväällä 1953 Helsingin Hakaniemessä pidetystä perustamiskokouksesta tähän päivään. Matkaan on mahtunut paljon muutoksia ja tapahtumia, joita on mukava tarkastella tänä päivänä. Olemme ylpeitä historiastamme ja kehityspolustamme tämän päivän moderniksi ja kehittyväksi logistiikka-alan toimijaksi ja palveluntarjoajaksi.

Suuri panostus kehitystyöhön jatkuu

Vuosi 2022 oli meille hyvä: Saavutimme pääosin asettamamme tavoitteet, ja asiakkaidemme volyymit olivat odotetulla tasolla, ajoittani jopa ylikin tämän. Kehitysprojektimme etenivät hyvin. Toimitusvarmuutemme oli myös alansa huippuluokkaa, ja onnistuimme saamaan uusia asiakkaita.

Meneillään oleva strategiakausi (2021–2025) on kutakuinkin puolivälissä. Pääteemoina tällä viisivuotiskaudella ovat asiakaskokemus, vastuullisuusteemat, osaavan henkilöstön varmistaminen, digitalisaation hyödyntäminen, tiedolla johtaminen ja visualisointi. Kehityshankkeemme edistyvät suunnitelman mukaisesti, ja osa niistä jatkuu tietysti tulevalle strategiakaudellekin.

Lähes neljänkymmenen työtekijän kehitys- ja ICT-osastomme varmistaa päivittäisen operatiivisen työn sujuvuuden ja hyvän toiminnan laadun omalta osaltaan. Sen lisäksi osasto kehittää ja uudistaa järjestelmiämme ja prosessejamme yhä nykyaikaisemmiksi ja suorituskykyisemmiksi.

Asiakkaidemme mielipide on meille tärkeä. Kaiken kehitystyömme tarkoitus on parantaa asiakaskokemusta, ja siksi tulemmekin kysymään tänä vuonna asiakkailtamme, kuinka he kokevat asioiden edistymisen Kaukokiidossa omasta asiakasperspektiivistään.

Kaukokiito BIO kuljettaa lähetykset uusiutuvalla dieselillä

Yhtenä vastuullisuustekonamme olemme lanseeranneet maaliskuussa 2023 uuden Kaukokiito BIO -palvelun. Se perustuu ajoihin uusiutuvalla dieselillä, joka valmistetaan 100 % uusiokäytettävistä raaka-aineista kuten jätteistä. Palvelun avulla kuljetusten hiilijalanjälki pienenee jopa 90 %, mikä pienentää tuotteen ilmastovaikutusta. Maassamme on laaja uusiutuvan dieselin jakeluverkosto, joten palvelua voidaan hyödyntää kaikissa kotimaan kuljetuksissa. Päästövähennystavoitteiden onnistumista seurataan säännöllisesti päästöraportoinnin avulla.

Kaukokiito BIOsta, muista vastuullisuusteoistamme ja matkastamme kohti ilmastokestävää logistiikkaa voit lukea vastuullisuusraportistamme.

Kuluvan vuoden näkymistä

Tätä kirjoittaessani toukokuussa 2023 elämme kuljetustoiminnan vuoden kiireisimpiä aikoja keskellä kevätsesonkia. Alalla on yleisesti nähtävissä volyymien vähenemistä. Monet epävarmuustekijät vaikuttavat vahvasti toimitusketjuihin ja logistiikka-alaan tänä vuonna. Poikkeuksiakin tosin on. Nähtäväksi jää, jatkuuko alavire vai toipuuko maamme talous ja logistiikka-alan volyymit normaalitasolle ja mahdollisesti jopa uuteen kasvuun ensi vuonna.

Alallamme on puhuttu viime aikoina paljon osaavan työvoiman saatavuuden haasteista. Mekin olemme asian tiedostaneet ja tehneet paljon toimia tärkeimmän voimavaramme, henkilöstömme eteen. Koulutamme henkilöstöämme omassa Kaukokiito Akatemiassamme ja olemme käynnistäneet laajan esihenkilökoulutusohjelman. Teemme yhteistyötä alan oppilaitosten kanssa ja vaikutamme logistiikka-alan edunvalvontaorganisaatioiden kautta koko alan mielikuvakehitykseen. Logistiikka-ala on erittäin monipuolista ja tarjoaa hienoja mahdollisuuksia. Onkin ollut ilo nähdä, kuinka alamme yleinen arvostus on lisääntynyt viime vuosina.

Hyvää kesää kaikille!”

Petri Angervuori
toimitusjohtaja
Suomen Kaukokiito Oy