Muutos | Petri Angervuori | 19.4.2021

Kaukokiidon strategiakausi 2021–2025 on alkanut

Vuosi 2021 toi Kaukokiitoon uuden viisivuotisen liiketoimintastrategian. Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori kertoo, mitkä ovat strategian painopisteet, ja miten strategia tulee näkymään asiakasyhteistyössä. Tavoitteemme on kirkas – me toimitamme aina parempia asiakaskokemuksia.

”Kaukokiito-ketju on lanseerannut uuden Strategia 2025 -ohjelman alkuvuoden aikana. Takana on mittava, noin vuoden kestänyt suunnittelu- ja valmistelutyö. Voin rehellisesti sanoa, että en ole urani aikana ollut aikaisemmin luomassa yrityksen strategiaa yhtä suurella taustatyöllä ja innolla.

Edellisen strategiakauden visio oli Kaukokiito – johtava tavaran ja tiedon kuljettaja. Vanhan strategian onnistuminen ja aikaansaannokset ovat kiistattomia. Olemme ottaneet viimeisten vuosien aikana ison digiloikan: lähes 100 % kuljetustilauksista tulee tänä päivänä sähköisesti. Se mahdollisti siirtymisemme digitaaliseen toimitusketjuun ja paperisista rahtikirjoista luopumiseen ensimmäisenä Suomessa toimivana rahdinkuljettajana helmikuussa 2020.

Strategiassa kuuluu asiakkaan ääni

Strategiasuunnittelua raamittavat ympäristössämme tapahtuvat muutokset. Esimerkiksi ilmastonmuutos, globalisaatio, maailman väestönkasvu, kiihtyvä digitalisaatio ja pandemiat on otettava huomioon strategiatyössä.

Nämä muutokset vaikuttavat luonnollisesti myös asiakkaisiimme. Siksi asiakkaidemme näkemys tulevaisuudesta on ollut keskeisin strategiaamme muovaava tekijä. Olemme haastatelleet ja keskustelleet lukuisten asiakkaidemme kanssa ja teetimme laajan asiakastutkimuksen strategiatyön alkuvaiheessa. Haluan kiittää asiakkaitamme arvokkaasta tiedosta ja näkemyksistä – jatketaan vuoropuhelua myös jatkossa!

Asiakaskokemus on uuden strategiamme keskiössä. Haluamme myös jatkossa kuulla ja kuunnella teitä entistäkin paremmin. Tämä näkyy käytännössä muun muassa tämän vuoden aikana lanseerattavalla uudella asiakaspalautekyselymallilla.

Kaukokiidon arvot ja strategian painopisteet

Kaikki toimintamme perustuu ketjutasoisesti määritettyihin arvoihimme:

  • Olemme avoimia ja luotettavia – kerromme asioista avoimesti ja pidämme sen, minkä lupaamme.
  • Kehitymme rohkeasti ja joustavasti asiakkaan eduksi – kehitämme toimintaamme ja palveluitamme luovalla ja uutta kehittävällä tavalla, asiakaskokemus edellä.
  • Toimimme hyvinvoivan ja tuottavan työyhteisömme hyväksi – menestyksemme salaisuus on osaava ja hyvinvoiva kaukokiitolainen.
  • Olemme kotimainen ja kasvollinen Kaukokiito-perhe – suomalaisuus ja perheyrittäjyys näkyvät kotimaisen työn arvostuksena, asiakkaistamme ja työtovereistamme välittämisenä ja toistemme kunnioittamisena, matalana byrokratiana ja yhdessä tekemisen meininkinä.

Kaukokiidon strategia 2025

Strategiamme on jaettu neljään painopisteeseen:

Olemme asiakkaan ensisijainen valinta
Ensiluokkainen asiakaskokemus on toimintamme tavoite joka tasolla. Kehitämme toimintaamme kokonaisvaltaisesti ja rohkeasti siten, että te asiakkainamme haluatte valita meidät jatkossakin.

Laadun edelläkävijä päivin öin
Toimintamme laatu on operatiivisista mittareistamme tärkein. Se on hyvällä tasolla, mutta haluamme parantaa toimintamme laatua edelleen kaikessa toiminnassamme. Meille laatu ei tarkoita yksin tuotannon laatua vaan se on koko toimintaamme läpileikkaava asia.

Yksi, yhtenäinen Kaukokiito
Yhtenäistämme toimintatapojamme ja prosessejamme entisestään. Tämä näkyy asiakkaille aiempaakin tasalaatuisempana palvelukokemuksena ympäri maan.

Kehitymme yhdessä asiakkaiden kanssa – vastuullisesti
Kehitämme toimintaamme asiakkaidemme strategisena kumppanina ja etsimme jatkuvasti asiakkaidemme etua palvelevia uusia ratkaisuja. Vastuullisuus on suuressa roolissa strategiassamme. Tavoitteemme on kehittää entistä vastuullisempia tapoja luoda lisäarvoa asiakkaidemme liiketoiminnalle – tässäkin asiassa haluamme kuulla teitä.

Strategia toteutuu hankkeilla

Kaukokiidossa strategia toteutuu hankkeilla, jotka kytkeytyvät ja muovaavat kaukokiitolaisten arkea ja työnkuvaa. Osa hankkeista on jo käynnistynyt, ja henkilöstömme osallistuu laajasti niiden toteuttamiseen. Tulemme raportoimaan hankkeiden edistymisestä ja saavutuksista myös asiakkaillemme. Strategian ja samalla jokaisen hankkeen tavoitteina on entistä parempi asiakaskokemus.

Kaukokiito – digitalisaation, kuljetusten ja kokonaislogistiikan edelläkävijä. Me toimitamme aina parempia asiakaskokemuksia.

Hyvää kevättä ja kesää kaikille!”

Petri Angervuori
Petri Angervuori
toimitusjohtaja
Suomen Kaukokiito Oy