Ajankohtaista | Katarina Hellström-Peippo | 6.3.2019

Kaukokiidon Rekrypäivät kokoaa yhteen kuljetusliikkeet ja työnhakijat

Kaukokiito-ketjun neljä suurinta osakasliikennöitsijää Kuljetusliike Y. Auramaa, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen, Kuljetusliike Kantola & Koramo sekä Kuljetusliike Taipale järjestivät helmikuussa Kaukokiidon Hollolan terminaalilla kaksipäiväiset Kaukokiidon Rekrypäivät.

Perjantaiaamu valkenee Hollolassa kirkkaana ja aurinkoisena. Terminaalin neuvotteluhuoneessa sovitaan vielä viimehetken työnjakoa ja ilmassa on havaittavissa pientä jännitystä, sillä alkamassa ovat historian ensimmäiset valtakunnalliset Kaukokiidon Rekrypäivät.

Tapahtuman järjestäminen on vaatinut tiivistä yhteistyötä ketjun sisällä. Kuljetusliike Y. Auramaa, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen, Kuljetusliike Kantola & Koramo, Kuljetusliike Taipale ja Suomen Kaukokiito ovat toteuttaneet sekä suunnittelun että itse tapahtuman yhteisvoimin ja hyvässä hengessä. Yhteiset pelisäännöt ovatkin välttämättömät, sillä jokaisen on luotettava yhteistyökumppaninsa arviointiin potentiaalisesta työnhakijasta.

Kuljetusliikkeet suunnannäyttäjinä

Auramaalla henkilöstöpäällikkönä työskentelevä Jukka Vataja toimii perjantaiaamun kokoontumisessa puheenjohtajana. Kokemus näkyy ja kuuluu – Kuljetusliike Y. Auramaalla on jo useamman vuoden kokemus rekrytointitapahtumien järjestämisestä. Mallia Kaukokiiton Rekrypäiville onkin otettu Kuljetusliike Y. Auramaan ja Kuljetusliike Ilmari Lehtosen aikaisempina vuosina järjestämistä vastaavista tapahtumista.

Yhteistapahtuman tavoitteena on löytää kuljetusliikkeille paljon uusia työntekijöitä yhdellä kertaa. Tästä hyötyy niin työnhakija kuin työnantajakin, sillä työnhakija pääsee rekrytointitapahtumassa suoraan työhaastatteluun ja paikan päälle näyttämään taitonsa ja työnantaja säästää sekä aikaa että vaivaa, kun kaikki hakijat käsitellään keskitetysti yhdellä kertaa.

Rastilta rastille

Kaukokiidon Rekrypäiville ilmoittautuneet on etukäteen jaettu noin kymmenen hengen ryhmiin. Yhdellä ryhmällä on aina noin 1–1,5 tuntia aikaa kiertää kaikki rastit. Työnhakijat kiertävät rasteja pääasiassa pareittain. Auramaan koulutuspäällikkö Teija Auramaa ja Kaukokiidon HR partner Tuuli Kiiski ottavat työnhakijat vastaan Hollolan terminaalin toisessa kerroksessa ja kertovat päivän kulusta. Täältä hakijat ohjataan ensimmäiselle rastille.

Rasteja on yhteensä neljä, joista kolmeen osallistuvat kaikki hakijat. Terminaalirastilla työnhakijat pääsevät näyttämään taitonsa lavansiirto- ja pumppukärryn käytössä sekä kuormaamisessa. Sen jälkeen vuorossa on ajoonlähtötarkastuksen tekeminen pihalla sijaitsevalla rastilla. Kun se on suoritettu, hakija pääsee yksilöhaastatteluun vastaamaan työnantajan kiperiin kysymyksiin. Siellä haastattelijat päättävät, onko hakijan tarpeen suorittaa vielä ajoneuvon hallintaan liittyvä ylimääräinen rasti. Perjantaina hakijoita haastattelevat Ilmari Lehtosen kuljetus- ja laatupäällikkö Jari Pellikka, Kantola & Koramon laatu- ja kehityspäällikkö Aki Levänen, Taipaleen henkilöstöpäällikkö Hanna Vainio ja Auramaan henkilöstöpäällikkö Jukka Vataja.

Kun koko kierros on suoritettu, pitää Hollolan terminaalipäällikkö Harri Tilli Kaukokiidon yritysesittelyn koko ryhmälle. Sen jälkeen kaikki osallistujat pääsevät vielä maittavalle lounaalle Hollolan Matkakeitaalle.

Kuormausharjoituksia terminaalirastilla

Ensimmäinen varsinainen rasti sijaitsee sisällä terminaalissa. Halli on keskipäivällä rauhallinen, sillä aamun lähetykset ovat jo matkalla vastanottajille ja iltapäivän kuormat eivät ole vielä saapuneet. Hollolassa kiireisin aika sijoittuukin aikaiseen aamuun ja myöhäiseen iltapäivään, sillä suurin osa lähetyksistä kulkee terminaalin läpi tuolloin. Rekrypäivän järjestelyt eivät siis juurikaan häiritse terminaalin toimintaa, sillä viimeisetkin rastit ovat hiljentyneet ennen myöhäisen iltapäivän kiireisintä aikaa. Lauantaille onkin luvassa hieman erilainen ympäristö, kun terminaali täyttyy illan ja yön aikana viikonlopun lähetyksistä.

Terminaalirastilla hakijoita ohjaavat ja arvioivat Kimmo Lehtonen ja Pentti Hautaniemi Taipaleelta. Turkulainen Jami odottelee rastille pääsyä Kimmon purkaessa vielä edellisen hakijan tekemää kuormaa. Hän kertoo tulleensa paikalle kaverinsa kanssa.

– Kaukokiito on tuttu paikka. Olen ollut Turun terminaalissa työssä oppimassa, mutta haluaisin nyt päästä ajamaan pitkää linjaa, hän kertoo.

Kaukokiito on monelle muullekin osallistujalle tuttu joko työharjoittelun, sukulaisen tai jonkin aiemman rekrytointitapahtuman kautta. 19-vuotias lahtelainen Leevi kertoo osallistuneensa puolustusvoimissa varusmieskuljettajien rekrytointitapahtumaan, jossa Kaukokiito oli mukana. Häntä houkuttelee kuljettajan töihin työn itsenäisyys ja vaihtelevuus:

– Siinä saa itse päättää, miten hommat tekee, ja saa tavata ihmisiä, Leevi toteaa.

Nousevia tähtiä ratin taakse

Sekä ajoonlähtötarkastuksen että ajoneuvon hallinnan rasti suoritetaan terminaalin pihassa. Ilmassa tuntuu jo kevät, kun mittari näyttää melkein kymmentä lämpöastetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Autotkin kiiltelevät puhtaina auringossa – ainakin hetken, ennen kuin jäinen piha muuttuu märäksi ja loskaiseksi. Ulkorasteilla valvojina toimivat perjantain rekrypäivässä Mika Venäläinen ja Hanna Lammintaus Ilmari Lehtoselta, Miika Sundström ja Jere Kilappa Kantola & Koramolta sekä Arto Vesala Auramaalta.

Arto, Miika ja Jere arvioivat työnhakijoita ulkorasteilla.

Arto, Miika ja Jere odottavat viimeisiä kokelaita rastilleen. Päivä on jo pitkällä, mutta fiilis on yhä korkealla.

– Täällä on ollut tosi paljon innokkaita ja motivoituneita nuoria työnhakijoita, Jere kertoo tyytyväisenä.

Moni nuori hakija onkin tosiaan erottunut tapahtumassa edukseen. Paikallisen ajojärjestelyn porukkaa tervehditään reippaasti ja hommiin ollaan valmiina ryhtymään, vaikkei kokemusta vielä olekaan. Oikeaa asennetta siis ainakin löytyy.

Hyvillä fiiliksillä jatkoon

Perjantain harjoituspäivän jälkeen todellinen koitos on lauantaina, jolloin hakijoita saapuu paikalle suurempi joukko. Jos perjantai on nuorten toivojen päivä, lauantaina alan rautaiset ammattilaiset pääsevät näyttämään taitonsa.  Tapahtuman päätteeksi yleinen tunnelma tuntuu olevan hyvinkin positiivinen sekä järjestäjillä että osallistujilla.

Neljän kuljetusliikeen yhteistyö on sujunut kitkatta. Jokainen heistä on tullut kuulluksi, eikä luottamus yhteistyökumppanin ammattitaitoon ole horjunut tiukoissakaan tilanteissa.

– Koko tiimi pelaa todella hienosti yhteen, kertoo Teija silmin nähden tyytyväisenä.

Tästä on hyvä jatkaa entistäkin vahvempana tiiminä tuleviin yhteistyöhankkeisiin.

 

Kiinnostaako kuljettajan työ?

Pula ammattitaitoisista yhdistelmäajoneuvonkuljettajista on jatkuva, ja siksi meillä onkin rekrytointi kaiken aikaa käynnissä. Voit jättää meille avoimen hakemuksen verkkosivuillamme.