Kaukokiitolaiset | Tuuli Mäkelä | 3.11.2020

Kaukoputken käyttötuki auttaa kuljetusasiakasta verkossa

Kaukoputken käyttötuki opastaa asiakkaita Kaukoputki-verkkopalvelun käytössä. Kaukoputken käyttötuki on osa Kaukokiidon Tampereella sijaitsevaa palvelukeskusta, jossa tehdään töitä asiakaspalvelun, laskutuksen ja raportoinnin parissa.

Kaukokiidon sähköisten kuljetustilausten osuus on lähes 100 % kaikista kuljetustilauksista. Sähköistyminen on tapahtunut nopeasti, sillä vielä vuosikymmen sitten kuljetustilaukset tehtiin pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostilla.

Kaukokiito tarjoaa asiakkailleen useita tilauskanavia, joista voi valita itselleen parhaiten soveltuvan vaihtoehdon. Yksi niistä on Kaukokiidon oma, maksuton Kaukoputki-verkkopalvelu, jolla on mahdollista laskea lähetyksen hinta ennen tilauksen tekoa. Se on paras tilauskanava silloin, kun asiakkaan lähetysten määrä on laskettavissa päivätasolla kahden käden sormilla.

– Kaukoputki on saanut käyttäjiltä kiitosta erityisesti helppokäyttöisyytensä vuoksi, kertoo Kaukoputken käyttötuessa työskentelevä myyntiassistentti Kaisa Vatiainen.

Kaisan lisäksi Kaukoputken käyttötuessa työskentelevät myyntiassistentit Sirpa Nurmikolu ja Riina Hytönen. Asiakkaiden apuna ollaan kaikissa palveluun liittyvissä kysymyksissä: kuljetustilauksen teossa, hinnoittelulaskurin, aikatauluhaun, lähetysten seurannan ja osoitekirjan käytössä, rekisteröinnissä sekä tilin hallinnoinnissa.

Kaukokiito työnantajana

Sirpan, Kaisan ja Riinan urapolut ovat erilaiset, mutta niitä yhdistää yksi asia: Kaukokiito on kaikkien ensimmäinen työ logistiikan parissa. Sirpan ura on ketjun pisimpiä: hän saapui taloon 16-vuotiaana vuonna 1975.

– Aloitin Kaukokiidossa lähettinä. Hoidin pankkireissut kävellen toisessa kädessä rahasalkku ja toisessa talonmiehen koira. Kuljetusala on muuttunut noista ajoista. Olen tehnyt töitä vuosien varrella laskutuksessa, varastokirjanpidossa ja myynnissä. Myyntiassistenttina olen toiminut vuodesta 1998, Sirpa kertoo.

Riina ja Kaisa tulivat taloon aikanaan kesätyöntekijöiksi ja ovat jääneet sille tielleen.

– Mahtavat työkaverit ja mahdollisuus kehittyä, oppia uutta ja tehdä vaihtelevaa työtä ovat iso osa työn mielekkyyttä ja syy sille, että viihdymme niin hyvin, kolmikko sanoo.

Kaukoputken käyttötuen lisäksi myyntiassistentit toimivat myynnin tukena erilaisissa asiakasprojekteissa.

Kaukoputkea kehitetään talon sisällä

Kaukoputken käyttötukeen tulee viikoittain kymmeniä yhteydenottoja. Ne ovat vuosien varrella vähentyneet järjestelmäkehityksen ja uusien tiedonhakukanavien myötä: uusimpana niistä Kaukokiidon verkkosivuilla oleva chat-palvelu KakeBot, jossa asiakaspalvelurobotti vastaa useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

– Haluamme tarjota asiakkaille erilaisia tiedonhakukanavia, joista jokainen voi löytää itselleen sopivan. Meille on kuitenkin tärkeää säilyttää kasvollinen tekeminen digitalisoituvassa maailmassa. Siksi apua saa aina myös ihmisiltä, Sirpa, Kaisa ja Riina kertovat.

Kaukoputki on Kaukokiidon oman kehitys- ja ICT-osaston käsialaa. Se mahdollistaa, että palvelua voidaan kehittää joustavasti asiakkailta saadun palautteen pohjalta.

Uusimmalla Kaukoputki-päivityksellä on parannettu vastaanottavien yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden käyttökokemusta: lähetysten seuranta on uudistunut, ja vastaanottavien asiakkaiden on nyt mahdollista kirjautua Kaukoputkeen ja seurata eri toimittajilta saapuvia lähetyksiä yhdessä näkymässä. Lähitulevaisuudessa on lisäksi tulossa uudistus, jossa yrityksen pääkäyttäjä pystyy hallinnoimaan yrityksen muiden käyttäjien hinnoittelunäkymää.

Rekisteröidy Kaukoputkeen tästä.
Kirjaudu Kaukoputkeen tästä.

Kaukoputken käyttötuki
010 510 1700
ma–pe 8.00–14.00
kaukoputkituki@kaukokiito.fi