Ajankohtaista | Katarina Hellström-Peippo | 22.1.2019

Pyöräilyllä apua vakavasti sairaille lapsille

Kaukokiito toimii Team Rynkeby – God Morgon Turun joukkueen kultasponsorina, ja tukee näin Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Sylva ry:n toimintaa vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi.  Pyöräilytempauksessa raha ei valu raskaaseen organisaatioon, vaan jokainen toimija on mukana vapaaehtoispohjalta ja omakustanteisesti.

Kaukokiidon Turun aluemyyntipäällikkö Olli Intonen on mukana tulevan kauden Turun joukkueessa ja pyöräilee kesä–heinäkuun vaihteessa Pariisiin. Kaukokiito olikin ensimmäinen yritys, jota hän pyysi Team Rynkeby – God Morgon Turun joukkueen sponsoriksi. Kultasponsorisopimus on Kaukokiidolle ensimmäinen laatuaan, mutta päätös mukaan lähtemisestä ei ollut vaikea, sillä lahjoitetut varat menevät lyhentämättöminä suomalaisille organisaatioille, jotka tekevät tärkeää työtä vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Suomen joukkueiden keräämät varat ohjataan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle.

Team Rynkeby – God Morgon Finland

Team Rynkeby – God Morgon Finland on osa eurooppalaista Team Rynkeby – God Morgon -hyväntekeväisyysprojektia, jonka toiminnan tavoitteena on kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Viime vuonna Team Rynkeby – God Morgon Finland keräsi lähes 900 000 euroa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja Sylva ry:lle. Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö tukee syöpähoitojen kehitystä myöntämällä apurahoja kliiniseen tutkimustyöhön ja hoitomenetelmien kehittämiseen. Sylva ry taas ry tarjoaa syöpään sairastuneen lapsen tai nuoren perheille mm. kursseja, vertaistukea, neuvontaa, taideterapiaa, tuettuja lomia ja asumista kodinomaisessa perheasunnossa.

Tällä kaudella mukana on 54 joukkuetta seitsemästä eri maasta: Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Färsaarilta, Islannista ja Saksasta. Kausi huipentuu kesällä, kun joukkueet pyöräilevät Pariisiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Sekä huoltojoukot että pyöräilijät huolehtivat itse omista kuluistaan, mikä tarkoittaa, että kaikki kerätyt sponsorirahat lahjoitetaan lyhentämättöminä valituille organisaatioille.

Liikkeelle tärkeän asian puolesta

Olli on aina ollut innokas liikkuja ja hänen arkeensa kuuluukin paljon liikunnallisia harrastuksia. Hän mm. vaeltaa luonnossa, juoksee ja pyöräilee.

– Liikunnallinen tekeminen on todella tärkeä henkireikä kiireisessä arjessa, Olli kertoo.

Innostus hakea mukaan Team Rynkeby – God Morgon Turun joukkueeseen heräsi paluumatkalla Vätternin ympäri pyöräilyltä, kun Olli tapasi kyseisen joukkueen pyöräilijöitä ruotsinlaivalla. Hän oli aiemminkin kiinnittänyt huomiota näihin keltaisiin polkupyöriin ja miettinyt, että olisi mukavaa pyöräillä ryhmässä. Heti matkalta kotiuduttuaan Olli päätti hakea jäsenyyttä Turun joukkueeseen.

Monella Team Rynkeby – God Morgon -pyöräilyjoukkueeseen hakijalla on omakohtaista kokemusta syövästä perhe- tai tuttavapiirissä. Olli myöntää olleensa erityisen onnekas, sillä hänen kolmella jo aikuisella lapsellaan ei ole ollut koskaan mitään flunssaa vakavampaa. Kuitenkin juuri tästä syystä hän kokee tärkeäksi tukea vakavia sairauksia kohdanneita lapsia ja heidän perheitään.

– Turun joukkueessa on erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä erilaisista taustoista, kertoo Olli ja jatkaa, – jokaisella saa olla omat mielipiteet ja niitä kunnioitetaan. Meillä on toimiva ja tiivis joukkue.

Kovalla treenillä kohti Pariisia

Pyöräilijöillä on useat erilaiset harjoitukset viikossa, ja niiden tavoitteena on kunnon kohottaminen riittävän hyväksi 1300 kilometrin pyöräilyä varten. Tiukka treeni käykin melkein työstä.

– Me tehdään tätä ihan tosissaan, mutta kyllä treenaamisen pitää olla myös hauskaa. Eihän sitä muuten jaksaisi, Olli naurahtaa.

Harjoituksia ovat ohjaamassa vapaaehtoiset, joista osa osallistuu itsekin pyöräilyyn. Turun joukkueessa on mukana useampi lääkäri ja fysioterapeutti, jotka osallistuvat sekä pyöräilyyn että joukkuetovereidensa ohjaamiseen.

Team Rynkeby – God Morgon -joukkueiden Pariisiin pyöräilyyn osallistuminen vaatii kuitenkin muutakin kuin pelkkää fyysiseen kuntoon panostamista. Pyöräilijät hankkivat omakustanteisesti mm. joukkueen pyörän, hiilikuiturunkoisen keltaisen mainostarroilla varustetun Bianchin sekä kaksi settiä joukkueen pyöräilyvaatteita, joissa on sponsorien logot. Myös huoltotiimi hoitaa itse omat kulunsa. Huoltotiimi tekee pyöräilijöille ruoat ja kulkee huoltoautoilla pyöräilijöiden mukana koko matkan ajan.

Team Rynkeby- God Morgon Turun joukkue lähtee Turusta torstaina 27. kesäkuuta ja Pariisiin heidän on määrä saapua heinäkuun kuudes päivä. Olli on perustanut myös henkilökohtaisen keräyksen Team Rynkeby – God Morgon Turun jäsenenä. Löydät Ollin keräykseen Sylvan sivuilta.