Kaken keittiö | Eero Vottonen | 8.11.2017

Isänpäivän rikkaat ritarit

Isää voi muistaa isänpäiväaamuna rikkailla ritareilla, jotka kokki Eero Vottonen tarjoilee vadelmahillon ja kerman kanssa.

”Isänpäivän kunniaksi ajattelin valmistaa oman suosikkini, kun puhutaan makeista herkuista. Rikkaat ritarit on erittäin loistava jälkiruoka, jonka seurana voi tarjota, mitä itse haluaa. Tässä versiossa olen laittanut seuraksi vadelmia sekä kermaa, jotka muodostavat lyömättömän yhdistelmän. Tässä ohjeessa käytetään pullan liotuksessa anglaise-kastiketta. Se ei ole pakollinen, mutta sen kanssa tehtynä herkku nousee uuteen ulottuvuuteen. Anglaise-kastiketta kannattaa valmistaa isompi satsi kerrallaan, sillä se toimii hyvin kastikkeena monen jälkiruuan kanssa.”

Rikkaat ritarit neljälle

Neljä 2 cm paksuista siivua pullapitkosta
Voita paistamiseen

Anglaise:

100 g keltuaista
100 g sokeria
250 g kuohukermaa
250 g maitoa
Yksi vaniljatanko

Laita kerma ja maito kattilaan ja raavi vaniljatanko sisuksineen joukkoon. Lämmitä seos lähes kiehuvaksi. Vatkaa keltuainen ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Kaada maito-kerma -seos siivilän läpi keltuaisseoksen joukkoon ja sekoita. Laita kastike takaisin kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 82–84 -asteiseksi. Lämpötilan seuraamiseen kannattaa käyttää lämpömittaria. Siivilöi kastike kylmään kulhoon ja jäähdytä. Liota pullasiivuja kastikkeessa hetken. Paista siivut pannulla voissa kauniin ruskeaksi.

Vadelmahillo:

400 g kotimaisia pakastevadelmia
50 g hillosokeria

Ota puolet vadelmista ja laita ne kattilaan sokerin kanssa. Kypsennä vadelmia hetki kattilassa ja anna jäähtyä vähän aikaa. Lisää loput vadelmat joukkoon, jotta hilloon jää myös kokonaisia vadelmia.

Kerma:

100 g vispikermaa
100 g ranskankermaa

Vatkaa molemmat kermat yhdessä kevyeksi vaahdoksi. Kermaa ei tarvitse maustaa sokerilla, koska hillo on makeaa.