Ihmiset ja paikat | Elisa Heikura | 31.5.2016

Nyt on Pohjois-Karjalassa kaikki kohdallaan

Kuvaajan nimi

Toukokuun alussa Joensuussa otettiin käyttöön Kuljetusliike Kantola & Koramo Oy:n uusi Kaukokiitoterminaali. Rakennus on Pohjois-Karjalassa maamerkin asemaan päässyt, perinteinen maaliikenneasema, jonka vuonna 1986 valmistunut ulkokuori jätettiin ennalleen.

Sen sijaan terminaalin sisuksiin tehtiin massiivinen remontti, minkä jäljiltä tämä kookas, yli 5000 m2 terminaali on valmis ottamaan vastaan alueen kasvun.

– Nyt meillä on 3000 neliötä terminaalia ja 2000 neliötä varastohotellia, mikä mahdollistaa alueen yrityksille kasvunvaraa. Tämä on iso investointi koko alueen tulevaisuuteen, kertoo Joensuun myyntipäällikkö Toni Sandholm.

Upea sijainti – komia rakennus

Maaliikenneasema sijaitsee raide- ja rekkaliikenteen solmukohdassa aivan Joensuun teollisuusalueen keskellä. Tällaisia tontteja on harvassa. Remontti tehtiin perinteikästä rakennusta kunnioittaen – sisältä terminaali on viihtyisä, tasapainoinen ja moderni.

– Remontissa oli mukana sisustussuunnittelija, joka suunnitteli toimistotilojen ilmeen Kaukokiidon värien pohjalta. Tehosteena käytettiin myös autojemme omaa punaista väriä. Terminaali on poikkeuksellisen valoisa ja vaalea ja ajojärjestelyistä näkee sekä tuotantoon että päivänvaloa, Sandholm iloitsee.

Joensuun terminaali 2

Teknisesti terminaalissa ollaan uuden ajan äärellä. Lastaussillat ovat uusinta uutta ja koko terminaalissa on energiatehokas led-valaistus, joka on automatisoitu syttymään ja sammumaan tarpeen mukaan. Myös sähkösuunnittelu on tehty niin, että tulevaisuudessa voidaan ottaa esimerkiksi älyportit käyttöön.

Yrittäjältä yrittäjälle

Puolitoista vuotta Joensuun alueella toiminut Kantola & Koramo Oy on saanut uusia asiakkuuksia mukavasti ja alueen kärkiyrityksetkin ovat kiinnostuneet uudesta toimijasta. Terminaalin myötä Kantola & Koramo asettuu tukevasti aloilleen Pohjois-Karjalaan.

– Meille on tärkeää kehittää alueen logistiikkaa pitkäjänteisesti ja siksi oma, riittävän suuri terminaali on meille todella merkittävä asia, Sandholm toteaa.

Nyt on kaikki kohdallaan Pohjois-Karjalassa niille yrityksille, jotka haluavat yrittäjävetoisen, kotimaisen ja henkilökohtaisen logistiikkayrityksen arkensa tueksi.