Ajankohtaista | Petri Angervuori | 25.1.2022

Menestyksekästä alkanutta vuotta!

Lyhyt katsaus viime vuoteen

Vuosi 2021 jää Kaukokiidon historiankirjoihin yhtä poikkeuksellisena kuin 2020. Noudattamamme ohjeistukset ja rokotuskattavuuden nousu ovat auttaneet meitä selviytymään kohtaamistamme haasteista.

Olemme kehittäneet toimintaamme ja parantaneet laatuamme jatkuvasti, ja siksi saavutimme miltei kaikki viime vuodelle asetetut tavoitteet koko Kaukokiito-ketjussa. Asiakkaamme arvostavat eniten toimitusvarmuutta, jossa olemme hyvällä tasolla.

Vuoteen 2021 kuuluu ehdottomasti myös uusi koko Kaukokiito-ketjun yhteinen strategia, sen lanseeraus, kouluttaminen koko ketjun henkilöstölle ja strategiahankkeiden käynnistäminen.

Yksi strategiahankkeistamme on brändin kehittäminen. Sen ehkä näkyvimpänä osana olemme uusineet logomme. Uudella ilmeellä olevia autoja ja yhdistelmiä näkyy jo Suomen maanteillä ja kaupungeissa.

Vastuullisuus ja sen edistäminen on yksi tärkeimmistä strategiakauden teemoista. Kaukokiidon vastuullisuuden tärkein tavoite on kuljetustemme päästöjen vähentäminen: haluamme kantaa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen torjunnassa tarjoamalla täysin hiilineutraaleja toimituksia vuoteen 2030 mennessä.

Vastuullisuuttamme ohjaa tiekartta, jonka avulla seuraamme edistymistämme aiempaa tarkemmin, mittaamme tärkeitä virstanpylväitä ja kerromme onnistumisistamme avoimesti ulospäin. Näin pidämme myös aiempaa paremmin sidosryhmämme kartalla Kaukokiidon vastuullisuuden tilasta.

Koronavirus vielä riesanamme

En haluaisi kirjoittaa koronaviruksesta ja sen lieveilmiöistä tänä vuonna enää mitään, mutta tässä ainakin alkuvuodesta selkeästi pahenevassa tilanteessa se olisi väärin. Meidän on ollut pakko ryhtyä varotoimiin, ja niitä onkin noudatettu hyvin. Työarki on muuttunut ainakin joiltain osin miltei joka tehtävässä.

Tässä poikkeustilanteessa on todella tärkeää, että me kaikki kannustamme toisiamme jaksamaan työtehtävästä riippumatta. Välitetään ja autetaan kaikessa missä pystymme. Toivon mukaan epidemiatilanne on parempi keväällä ja pääsemme taas palaamaan normaalimpaan arkeen.

Yhdessä tekemällä ja kehittymällä positiivisuuden ja ilon kautta

Yksi Kaukokiito-ketjun arvoista on, että olemme kotimainen ja kasvollinen Kaukokiito-perhe. Perheessä pidetään yhtä ja tehdään asioita yhdessä. Tämä on väkevä voimavara. Toivon, että jatkamme samaan malliin ja teemme jatkossa vielä enemmän töitä yhdessä joukkueena, toinen toistamme tukien ja toisiltamme oppien. Tarkoitan sekä kaukokiitolaisten kesken että yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Suomalainen on todella hyvä joukkuepelaaja. Sen me tiedämme kaikki.

Toinen voimavara on positiivinen suhtautuminen työhön ja elämään yleensä. Aina joskus kuulen väitteen, etteivät positiivisuus ja optimismi oikein istu suomalaiseen luonteenlaatuun. Uskallan olla toista mieltä. Työssä saa ja kuuluukin näkyä iloa ja onnistumisista nauttimista. Teemme jokainen tärkeää työtä, ja onnistumme joka päivä. Voimme ammentaa onnistumisistamme hyvää fiilistä ja olla rohkeasti ylpeitä saavutuksistamme.

Kaukokiidon tärkein voimavara on osaava ja sitoutunut henkilöstö. Kaukokiidossa on valtava määrä osaamista. Emme voi kuitenkaan jäädä paikoillemme. Maailma muuttuu ja kehittyy. Meidän on muututtava ja kehityttävä sen mukana. Asiat voi tehdä aina hieman paremmin kuin aikaisemmin. Tämä jatkuvan parantamisen ideologia on ollut esillä Kaukokiidossa jo vuosia.

Yhdessä tekemällä, positiivisella ja iloisella asenteella saavutamme tavoitteemme varmasti myös tänä vuonna.

Toimitamme aina parempia asiakaskokemuksia!

Petri Angervuori
toimitusjohtaja,
Suomen Kaukokiito Oy